AcasăCorsicaScandal în Franţa, după ce mai mulți militari au anunțat că urmează...

Scandal în Franţa, după ce mai mulți militari au anunțat că urmează ”dezintegrarea patriei”

-

Militari francezi care au semnat un controversat editorial în care denunţă o ”dezintegrare” a Franţei şi îndeamnă la ”susţinerea oamenilor politici” care acţionează împotriva acesteia, riscă să fie radiaţi şi sancţionaţi disciplinar.

Aproximativ 20 de generali din ”secţiunea a doua” – care se apropie de retragere, dar care pot fi mobilizaţi – care au semnat editorialul riscă ”radierea, deci retragerea din oficiu”, a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul Le Parisien, generalul François Lecointre, informează News.ro, care citează AFP.

Editorialul a fost semnat de 20 de generali, 100 de ofiţeri de rang înalt şi peste 1.000 de militari, care denunţă o ”dezintegrare a patriei” în faţa ”islamismului” şi ”hoardelor de la periferie” şi îndeamnă, printre rânduri, la o lovitură de stat.

”Aceşti ofiţeri generali vor fi audiaţi de un Consiliu Superior Militar. După această procedură, preşedintele Republicii semnează un decret de radiere”, a precizat generalul Lecointre.

”Doresc să se decidă retragerea lor din oficiu”, a subliniat el, evocând ”o procedură excepţională”, lansată la cererea ministrului Armatelor Florence Parly.

/stirileprotv.ro/stiri/international/scandal-in-franta-dupa-ce-mai-multi-militari-au-anuntat-ca-urmeaza-dezintegrarea-patriei.html

Bonus : Discuţie despre situatia din Franţa între Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Lasă un răspuns

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: